A gdybyś mógł przynosić do szkoły i pracy tylko zdrowe, pożywne posiłki? To kuszący i bardzo zdrowy pomysł. Prawdą jest, że zdrowe ciało to zdrowy duch. Co warto ze sobą zabrać? Czy uczniowie lub pracownicy są skazani na jedzenie mdłych i nieapetycznych posiłków? Otóż nie!!! Czas zadbać o swoją dietę na najwyższym poziomie.

Dlaczego warto zrezygnować ze swoich ulubionych produktów?

Nie musisz rezygnować z pysznej, pożywnej i smacznej żywności ekologicznej, którą jesteś w stanie się cieszyć. Dodając produkty BIO do jogurtów czy owsianek możesz wzbogacić ich wyjątkowy skład. A dokładniej proszek z Moringi. Roślina ta jest bogata w białko, witaminy A, C i - co najważniejsze - wapń.

Jak doprawić, tylko dla swojego smaku

Bez względu na wiek, każdy lubi dobrze osłodzoną kawę czy herbatę. Nie jest tajemnicą, że wiele osób "trochę więcej" cukru w szkole i pracy niż w domu. A jeśli chodzi o jego spożycie, większość osób dbających o środowisko ma potężne sumienie. cukier trzcinowy jest dla nich lepszą alternatywą. Nie tylko zawiera mniej szkodliwych substancji, ale także korzystnie wpływa na szereg parametrów funkcjonalnych organizmu. Nie zaleca się słodzenia herbaty czy kawy w zależności od indywidualnych preferencji.

A co z dodawaniem dodatków?

Czy wyobrażasz sobie pracę bez swoich ulubionych dodatków? Dotyczy to nie tylko herbaty i kawy, ale także kakao. Najprawdopodobniej ktoś jeszcze powie, że kakao może być niezdrowe. Może być, jeśli kakao jest przygotowywane z wieloma różnymi, ale nie zawsze zdrowymi i bezpiecznymi, dodatkami. Każdy wie, że w zdrowych posiłkach znajduje się kakao , które jest bogatym źródłem żelaza. Dzięki temu można się lepiej skupić w pracy, szkole i innych miejscach. Szczególnie ważne jest, aby jeść ekologiczne, starannie wyselekcjonowane odmiany. Taki posiłek z pewnością zrobi wrażenie. Zrobi na wszystkich niezatarte wrażenie.

Dobrym pomysłem jest... osładzanie sobie życia zawodowego

Możesz znaleźć bezpieczny i zdrowy sposób na słodzenie posiłków w pracy lub w domu. Mamy tu na myśli sok z Agawy. Można go wykorzystać na wiele wyjątkowych sposobów w kuchni, z czego nie każdy zdaje sobie sprawę. Można go używać do pieczenia ciast, ale może szybko zbrązowieć. sok z agawy jest uniwersalnym słodzikiem, który może być używany do słodzenia prawie każdej potrawy, w tym jogurtów, kawy, herbaty i zimnych napojów (takich jak owocowe smoothie). Sok z agawy może być 1,5 razy słodszy od zwykłego cukru. Dlaczego nie spróbować?

Na koniec musisz wypić (dobry!) napój

Czas pomyśleć o tym, co wypić po spożyciu wszystkich ekologicznych posiłków - w pracy lub szkole. Można użyć niegazowanej wody mineralnej, ale nie jest ona tak smaczna i wytrawna, jak byśmy chcieli. Lepszym rozwiązaniem jest na przykład zaparzenie herbaty. Poprawi ona trawienie (w tym przemianę materii), a także wyśmienicie smakuje i aromatyzuje. Morwa i melisa to dwie najciekawsze opcje. Pomogą one ustabilizować poziom glukozy we krwi, jednocześnie kojąc nerwy. Brzmi to kusząco, prawda?

Zdrowa dieta nie jest przeznaczona tylko dla "domowników". Można się nią cieszyć również w pracy i szkole, pod warunkiem, że się ją promuje. Może się okazać, że jest to sposób na przekonanie kogoś do zdrowej i wyjątkowej diety.